سلیمان قناوی : آمریکا و اسرائیل دشمن مشترک تمام مسلمانان جهان هستند
سلیمان القناوی مدیر مسؤول روزنامه "الاخبار" مصر در مصاحبه با خبرنگار اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها در تهران با اشاره به اهمیت اتحادیه مطبوعات کشورهای اسلامی گفت: به نظر من طرح تأسیس اتحادیه بین المللی و اسلامی مطبوعات طرحی است حایز اهمیت که در وقت مناسب خود مطرح شد. این اتحادیه درست زمانی مطرح شد که برخی کشورهای مسلمان چون تونس، مصر و لیبی از نظام های دیکتاتوری حاکم رها شدند و امروز استقلال خود را بدست آورده اند و ان شاء الله یمن و بحرین نیز در آینده نزدیک کشورهای مستقلی خواهند بود.
سردبیر روزنامه "صوت الازهر" در ادامه افزود: پیش از بیداری اسلامی، مطبوعات اسلامی آشفته بود و هر کدام از آن ها بدون هماهنگی با روزنامه های دیگر بر اساس جدول کاری و برنامه های خاص خود کار می کرد و این یعنی این که همه تلاش ها فردی و یک طرفه بود و منجر به بههدر رفتن این تلاش ها در میان گستردگی رسانه های قدرتمند غرب می شد.
قناوی با اشاره به اتحادیه مطبوعات جهان اسلام اضافه کرد: از همین روست که فکر می کنم این اتحادیه بسیار مهم است و امیدوارم که بتواند به همه تلاش های فردی وحدت بخشیده تا همه به تلاشی واحد و محکم و قدرتمند تبدیل شوند و در برابر هجوم وحشیانه غرب بر ضد اسلام بایستند؛ بهویژه این که ما می دانیم اهداف و دشمن مان یکی است.
وی ادامه داد: هدف واحد تمامی مسلمانان دنیا مقابله با هجوم بر ضد اسلام است. غرب مسئله "اسلام هراسی" را سرلوحه کار خود قرار داده تا شهروندان خود را از اسلام بترساند. بدون شک دشمن واحدمان آمریکا و اسراییل است.
قناوی همچنین به نقش ایران در مقابله با سیطره غرب بر رسانه اشاره و تصریح کرد: نقش ایران بسیار مثبت و روشنگرانه است. ایران برای ارائه چهره ای دیگر از مسلمانان تلاش می کند، چهره ای متمدنانه و پیشرو. چرا که یک فرد مسلمان تروریسم نیست بلکه ممکن است یک دانشمند و یک پژوهشگر با پژوهش های پیشرفته بسیار باشد. نمونه های بسیاری از دانشمندان مسلمان سراغ داریم که با پژوهش ها و دانش خود به بشریت خدمت کرده اند. این روزنامه نگار مصری در ادامه گفتگو اظهار کرد: ایران چهره ایده آلی را از اسلام ارائه می دهد؛ به طور مثال هنگامی که آمریکا تحریم ظالمانه خود را بر ایران اعمال کرد، ایران با اتکا بر اندیشه دفاع و مقاومت در برابر آمریکا ایستاد و با تکیه بر نیروی ذاتی خود و خوداتکایی و تکنولوژی پیشرفته اقدام به ساخت و تولید محصولات کرد. این محصولات نه تنها در زمینه تکنولوژی صلح آمیز هسته ای بوده بلکه نیازهای روزانه شهروندان را نیز شامل می شد.
تلاش گروهی خبرنگاران مسلمان می تواند منجر به شکست استیلای رسانه های غربی گردد

در اوگاندا پنج روزنامه به صورت سراسری منتشر می شود که تنها یکی از آنان روزنامه انگلیسی زبان متعلق به مسلمانان است و آن روزنامه ای است به نام «تورچ». «شعیب انسرکو» سردبیر روزنامه تورچ در مصاحبه با خبرنگار اتاق خبر هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها با ذکر این نکته که وی برای اولین بار است در کشور دوست و برادر یعنی ایران حضور پیدا می کند افزود که بسیار مشتاق بوده از ایران دیدار کند و در نمایشگاه مطبوعات حضور پیدا کند. وی همچنین افزود: در رسانه های غرب تبلیغات بسیار زیادی علیه اسلام صورت می گیرد و به نوعی اسلام هراسی در این کشورها تبلیغ می شود. وی با توجه به هجمه عظیم دستگاه رسانه ای غرب علیه مسلمانان، بیان کرد که باید تلاش کرد رسانه های مسلمین اهداف شوم غرب را افشا کنند و نگذارند آنها یکه تاز این میدان باشند. وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: ما مسلمان ها به عنوان انسانهای معتقد به جهان پس از مرگ، در ارسال و تهیه خبر حقیقت را مدنظر می گیریم اعتقاد داریم دروغ پردازی رسانه های غربی لزوم تقویت و قدرتمند کردن رسانه های جهان اسلام را دو چندان کرده است. وی افزود که ما مسلمین به عنوان کسانی که به حقیقت و بیان آن تعهد عملی داریم می توانیم هژمونی رسانه های غرب را درهم بسکنیم اما این مهم با تلاش جمعی روزنامه نگاران مسلمان بدست می آید. وی نقش ایران را در تشکیل و هدایت اتحادیه مطبوعات جهان اسلام کانونی و بسیار مهم معرفی کرد و افزود: تلاش غرب برای تفرقه انداختن بین شیعه و سنی تنها با تلاش رسانه ای کشورهای مسلمان امکان پذیر است.
اتجادیه مطبوعات جهان اسلام، انجمنی جهت توانمندسازی رسانه های اسلامی
سردبیر ارشد رسانه آنلاین Rakyat Merdeka اندونزی، "تگوه سانتوسا"در مصاحبه با خبرنگار اتاق خبر هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با بیان این نکته که رسانه های غرب تلاش دارند تا اسلام را در کنار تروریسم معرفی کنند بیان کرد که در دنیای امروز تروریسم به عنوان یکی از مشکلات امروزه جهان وجود دارد و این مختص جوامع اسلامی نیست اما سلطه رسانه ای غرب تمام تلاش خود را می کند تا این دو را یکی معرفی کند. اتحادیه مطبوعات جهان اسلام می تواند نسان دهد که ما مسلمین حقوق حقه خود را می شناسیم و زمان ان رسیده که از طریق این اتحادیه و نمایشگاه به آنها بگوییم که ما مسلمین با هم هستیم و قادریم در برابر هژمونی رسانه ای غرب بیایستیم.ایران این فرصت را به سایر روزنامه نگاران مسلمان می دهد تا در کنار هم بتوانند به نقطه کانونی و نقطه نظر مشترک برسند. رسانه های غرب موفق شدند تا حدی بین شیعه و سنی در کسور عراق اختلاف بیندازند و این اتحادیه می تواند گامی باشد برای زدودن رنگ اختلافی که رسانه های غربی در پی دامن زدن به آن هستند.
مقصود جوادف: اتحادیه مطبوعات جهان، انجمنی جهت ارتقای وحدت میان شیعیان و سنی ها
"مقصود جوادف" پژوهشگر و روزنامه نگار "مرکز مطالعات اندیشه اسلامی معاصر" در کاناداست. وی آذربایجانی الاصل است ولی سالهاست که به کانادا مهاجرت کرده و به عنوان روزنامه نگاری مسلمان در آن کشور فعالیت می کند. وی در مجله Crescent International که مجله ای است با انتشار بین الملل یو در زمینه نشر اندیشه های اسلامی قلم می زند. وی در مصاحبه با خبرنگار اتاق خبر هجدهمین نمایشگاه مطبوعات با بیان اینکه اتحادیه مطبوعات جهان اسلام می تواند یه راهکار کاربردی برای روزنامه نگاران مسلمان باشد افزود: با توجه به تفاوت های فرهنگی و اشتراکات کَشورهای مسلمان، این اتحادیه می تواند جایی برای آموزش و رسیدت به نقطه تفاهم در دنیای اسلام باشد.
وی همچنین افزود: ایران یکی از معدود از کشورهایی است که مردم قادر خواهند بود در مورد اسلام آن طور که هست آزادنه سخن بگویند و ایران می تواند جایی باشد برای تشکیل جلسات و اتاقهای فکری بین روزنامه نگاران مسلمان.
وی در ادامه راز موفقیت روزنامه نگاران را تاکید بر اشتراکات فرهنگی جوامع مسلمان دانست تا از این طریق بتوانند بر تبلیغات مسموم رسانه های غربی که تلاَش دارند بین شیعه و سنی تفرقه بیندازند غلبه کنند.
لطیف فاروق: ایران تنها کشوری است که در زمینه اتحاد و همبستگی میان خبرنگاران مسلمان فعالیت می کند
"لطیف فاروق" روزنامه نگار و نویسنده اهل سریلانکا که برای سومین بار است از ایران بازدید می کند با ابراز خوشنودی از حضور در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در مصاحبه با خبرنگار اتاق خبر نمایشگاه مطبوعات با بیان اینکه جرج بوش رئیس جمهور آمریکا هنگامی که سال 1995 به قدرت رسید بیان کرد که آمده است تا دنیایی بهتر برای زندگی انسانها ایجاد کند اما وی با حمله به کشورهای مسلمان مانند عراق، افغانستان و کوزوو شروع به تجاوز به حریم مسلمین کرد و رسانه های غربی نیز تیلیغات مسموم خود علیه مسلمین را شدت بخشیدند اما نفس تشکیل اتحادیه ایی مانند اتحادیه مطبوعات جهان اسلام می تواند نشان دهد که رفتار غرب صحیح نیست و تبلیغات منفی آنها در مورد انرژی هسته ای صلح آمیز ایران، دروغی بیش نیست.
نویسنده کتاب "صهیونیست های یهود؛ پدرخوانده های تروریسم" در ادامه افزود: ایران تنها کشور مسلمانی است که در جهت اتحاد رسانه های کشورهای اسلامی تلاش می کند در حالیکه اعراب در راستای متحد نمودن کشورهای مسلمان کمتر می کوشند و حتی برخی از آن ها با سانسور و عدم انتشار آزادنه اخبار دنیای اسلام به دروغ پردازی رسانه های غرب کمک می کنند.
کشورهای اسلامی به جای رقابت باید با یکدیگر اتحاد داشته باشند

"زاهد اسمال" خبرنگار و تحلیل گر برنامه های خبری از کشور آفریقای جنوبی در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: امروزه مسلمانان در سراسر دنیا پراکنده هستند و کمتر کشوری است که مسلمانان آن نقش های کلیدی و اساسی در سرنوشت کشورشان نداشته باشند.وی اظهار داشت: متاسفانه امروز بسیاری از کشورهای اسلامی به جای اتحاد با یکدیگر رقابت می کنند در حالی که در کشورهای غربی این موضوع کمتر دیده می شود و آن هابرای دست یافتن به موضوعی به خوبی با یکدیگر همکاری می کنند.
این خبرنگار آفریقایی ادامه داد: اگر مسلمانان دنیا برای اهداف مشترک خود برنامه ریزی های مشترک نیز داشته باشند غرب به این راحتی نمی تواند میان آن ها اختلاف ایجاد کرده و از این اختلاف افکنی سود ببرد.
زاهد اسمال افزود: متاسفانه مردم در کشورهای دیگر دید مناسبی نسبت به کشورهای اسلامی به خصوص ایران ندارند و این نتیجه تفکراتی است که غرب به وسیله رسانه های خود به آن ها خورانده است. مثلا در آفریقای جنوبی همه فکر می کنند که در ایران دولت مانع فعالیت زنان در اجتماع می شود در حالی که من شاهد آن بودم که زنان ایرانی همراه با مردها در همه جا حضور داشتند و کار می کردند.
وی گفت: رسانه های ایرانی مانند ایرنا، العالم و پرس تی وی امکانات مناسبی برای برابری با رسانه های غربی دارند و باید از این امکانات برای معرفی آن چه واقعیت ایران است استفاده کنند.
این خبرنگار آفریقایی به ویژگی های سفرش به ایران اشاره کرد و گفت: تهران شهر بسیار زیبا و جذابی است من پیش از این اصلا فکر نمی کردم که این شهر تا این حد پیشرفته باشد ، من حتی امکاناتی در ایران دیدم که در کشور خودم برای بسیاری آرزو است.
سید احمد موسوی مبلغ معاون مدیرعامل خبرگزاری صدای افغان : در شرایط امروز نیاز به همفکری روزنامه نگاران جهان اسلام بیش از گذشته احساس می شود
معاون خبرگزاری صدای افغان در گفتگو با ستاد خبری بخش بین الملل نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با اعلام این مطلب که این خبرگزاری ، اولین خبرگزاری خصوصی افغانستان و دومین خبرگزاری تاریخ افغانستان محسوب می شود شروع فعالیت رسانه ای آنرا از سال 1370 ذکرکرد.
وی با بیان این مطلب که در افغانستان تکثر مطبوعات وآزادی مطلق رسانه ای وجود دارد وهر نوع رسانه ای می تواند عقاید و آرای خود را منتشر نماید خاطر نشان کرد: اغلب اینها ازسوی موسسات غیر دولتی حمایت و تامین مالی می شوند و دولت جز تلویزیون دولتی و دو روزنامه و یک خبرگزاری دولتی نقشی در حمایت از رسانه ها ندارد.
موسوی مبلغ در ادامه تاکید کرد: البته این آزادی مطلق در مواردی مشکل ساز شده اما با توجه به خفقان موجود در زمان طالبان ما این فرصت را غنیمتی میدانیم و درصدد استفاده از این فرصت برای آگاهی بیشتر مردم هستیم و اعتقاد داریم در فضای رقابتی اگر درست عمل کنیم مردم از ما بیشتر استقبال میکنند.
معاون خبرگزاری صدای افغان همچنین حضور آمریکا در افغانستان را قدرتمند توصیف کرد تا جایی که برخی مطبوعات با صراحت از کمکهای مالی این کشور به نشریه خود می نویسند. البته رسانه های ضد آمریکایی و ضد اشغالگری هم به کار خود بدون هیچ مانعی ادامه می دهند و از فضای آزاد رسانه ای به خوبی استفاده می کنند.
مبلغ در تشریح مشکلات رسانه ها در افغانستان تصریح کرد : به لحاظ امکانات فنی و سخت افزاری در حوزه رسانه های مکتوب مشکل زیادی نداریم اما به لحاظ نرم افزاری و آموزش نیروها نیاز زیادی داریم و کمبودها بسیار زیاد است، ضمن اینکه رسانه های مختص کودک یا خانواده هم نداریم و بیشتر این رسانه ها به بنگاه های خبری احزاب و قدرتهای جناحی تبدیل شده اند.
وی در ادامه این گفتگو با اشاره به حضور طولانی مدتش در ایران و آشنایی با سطح رسانه های کشورمان اظهار نظر کرد : در حوزه رسانه ها ایران پیشرفتهای قابل ملاحظه ای هم در حوزه خبررسانی و تکثر رسانه ها و هم به لحاظ فنی و سخت افزاری داشته و در زمره کیفی ترین رسانه های جهان قرار می گیرند. ایران در سرعت و دقت انعکاس مطالب بسیار پیشرفت داشته و در حوزه آزادی ها هم تا جایکه خارج از مبانی نظام نباشد بد عمل نکرده است.
سید احمد موسوی معاون خبرگزاری صدای افغان در مورد تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام نیز آن را از نیازهای امروز جهان اسلام ارزیابی کرد و ادامه داد : احساس می کنیم که ایجاد این اتحادیه می تواند به همفکری و تعاملات بهترو بیشتر میان روزنامه نگاران مسلمان کمک شایانی نماید ،خصوصا در شرایط امروز و اوج گیری بیداری اسلامی نیاز به چنین نهادی بیش از گذشته احساس می شود .
هرکس به ایران سفر می کند اقرار می کند که پیش از این تفکرش اشتباه بوده است
"محمد سلطان محمد ایوب" خبرنگار روزنامه دیلی میرور سریلانکا در گفتگو با خبرنگار بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با بیان این که ایران یکی از بهترین نمایشگاه های کتاب و مطبوعات کشورهای اسلامی را برگزار می کند افزود: من سفرهای بسیاری به کشورهای مختلف داشته و با مطبوعات آن ها از نزدیک آشنا هستم باید بگویم رسانه های ایران همتراز با سایر رسانه های فعال دنیا به کار اطلاع رسانی مشغولند.
وی همچنین در ارتباط با ایده تشکیل اولین اتحادیه مطبوعات جهان اسلام، ابراز داشت که این ایده مدت ها پیش در بین روزنامه نگاران مسلمان مطرح شد اما در نهایت این کشور ایران بود که این ایده خوب را عملی کرد و باعث دلگرمی مسلمانان روزنامه نگار برای تولید و فعالیت رسانه ای هر چه بیشتر شد.
وی همچنین ابراز داشت: مسلمانان سریلانکا در سالهای اخیر توانسته اند فعالیت رسانه های خود را ارتقا دهد اما آن چنان که شایسته است ارتباط زیادی با رسانه های ایران نداریم در حالیکه ایران دارای شبکه جهانی پرس تی وی و خبرگزاری های فعالی مانند ایرنا و فارس است.
خبرنگار روزنامه دیلی میرور کیفیت برگزاری نمایشگاه مطبوعات را خوب توصیف کرد اما از قرار گرفتن نشریات خارجی در جایی دور از نشریات ایرانی کمی گله کرد و بیان کرد که این امر باعث شده تا تعداد بازدید کنندگان از بخش خارجی کم باشد.
وی همچنین بیان کرد که برخی از مسلمان و مردم سریلانکا در اثر تبلیغات مسموم رسانه های خارجی فکر می کردند که در ایران زنان حق کار کردن و حضور در اجتماع را ندارند و ایران یک کشور توسعه نیافته و بدوی است اما هر روزنامه نگاری که به ایران سفر می کند اقرار می کند که تفکرشان درمورد ایران اشتباه بوده است.
اتحادیه مطبوعات جهان اسلام امید تمامی روزنامه نگاران مسلمان است

"جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی را در منطقه در جهت دفاع از اسلام ایفا میکند و ویژگی بارز آن در مقایسه با کشورهای دیگر اخلاص در این زمینه است".
قیس تیسیر ظبیان مدیر مسؤول مجله اردنی "الشریعه" در گفتگو با خبرنگار اتاق خبر هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها با بیان این مطلب افزود: با این رویکرد، جمهوری اسلامی ایران اقدام به برنامه ریزی برای همکاری مطبوعات جهان اسلام کرد؛ طرحی که برای نخستین بار در جهان عرب و اسلام مطرح شد و چه بسا که مهمترین نقش اتحادیه مطبوعات جهان اسلام یکسان سازی مواضع در برابر هجوم وحشیانه ای است که با هدایت امریکا و اسرائیل گریبان اسلام و مسلمانان را گرفته است.
ظبیان در ادامه تأکید کرد: اتحادیه مطبوعات جهان اسلام نقش بارزی در مقابله با اتهامات وارد شده به اسلام ایفا خواهد کرد؛ همچنین این اتحادیه به خوبی می تواند از حقوق زن در اسلام دفاع کند. حقوقی که به زعم غربی ها ناقص است در حالی که اسلام زن را والا و بزرگ معرفی کرده و خداوند فرموده است: "ولقد کرمنا بنی آدم".
وی ادامه داد: در حالی که می بینیم زن در اسلام به عنوان دختر و خواهر و مادر و همسر قابل احترام است در کشورهای غربی خانواده ها از گسست خانوادگی رنج میبرند و زن تا سن شصت سالگی و بیشتر به دنبال کار میگردد.
عضو هیأت مدیره انجمن علوم اسلامی در اردن در خصوص اتحادیه مطبوعات جهان اسلام افزود: چنانچه خواستار موفقیت این اتحادیه باشیم باید نشستهایی دورهای در تهران تشکیل شود تا هماهنگی میان مطبوعات مختلف ادامه یابد و تلاش برای پوششدهی مسائلی که در جهان اسلام و عرب روی میدهد، مستمر باشد.
قیس ظبیان نقش رسانههای اسلامی را بسیار مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: حقیقت این است که مطبوعات اسلامی چه از سوی دولتها و چه از سوی مردم با مخالفتهای بسیاری مواجهند؛ متولیان رسانهها از نشر آگهی در مجلات و روزنامههای اسلامی سربازمیزنند به این بهانه که خوانندگان این مطبوعات اندکاند یا اینکه این مطبوعات دارای گرایش دینی هستند. در نتیجه این مسأله باعث کسری بودجه فراوان در مطبوعات اسلامی میشود و اگر مسؤولان این مطبوعات متعهد به اصول ویژهای نبوده و اگر در پی سود مادی از این روزنامهها و مجلات بودند به انتشار این مطبوعات ادامه نمیدادند درحالیکه علیرغم همه این فشارها، مطبوعات اسلامی توانستهاند نقش فعالی را در انقلابهای عربی و اسلامی در دروه اخیر ایفا کنند
ظبیان اظهار داشت: با توجه به اینکه خاستگاه بسیاری از این انقلابها دینی بوده است، می توان گفت که این انقلابها گونهای از حمایت معنوی این مطبوعات به شمار میآیند؛ مطبوعاتی که از حاکمانی که با گرایشهای اسلامی در ستیز بودند، رها شدند.
قیس ظبیان در پاسخ به این سوال که مطبوعات اسلامی در شکستن سیطره غرب بر رسانههای جهانی چه نقشی دارند اظهار داشت: بدون شک کشورهای غربی و استعمارگر مانند آمریکا و اسرائیل با هزینه های گزاف نظامهای حاکم را در جهت مقابله با مطبوعات اسلامی و زیرفشارقراردادن آنها راهبری کرده و در عین حال به طور مستقیم و غیرمستقیم با تبلیغات خود سرمایهها را در جهت عدم پشتیبانی از این مطبوعات پیش میبرند تا آنجا که اغلب مسؤولان این مطبوعات برای جلوگیری از زیانهای مالی ناچار به بستن روزنامهها و مجلات خود میشوند.
مدیر مسؤول مجله "الشریعه" افزود: مقامات اسرائیلی برای سفر به اسرائیل و حمایت از مجلهام سه بار از من دعوت کردند و در مقابل تنها یک درخواست از من داشتند و آن اینکه حمله رسانهای خود را به اسرائیل و صهیونیسم جهانی متوقف کنم. چنین درخواستی به طرق دیگر از سوی آمریکا نیز برایم فرستاده شده است.
قیس ظبیان درخصوص پاسخ وی به این درخواستها اظهار داشت: " بدون شک من این درخواست ها را چانهزنی بر سر اصول دین والایمان پنداشتم. اصولی که به هیچوجه نمیتوان بر سر آنها معامله کرد و به طور قاطع با این پیشنهاد مخالفت کردم."
عضو هیأت مدیره انجمن علوم اسلامی در اردن افزود: ما برای رسیدن به اهداف و اصول خود به تلاش اتحادیه مطبوعات کشورهای اسلامی تکیه و اعتماد داریم.
حمزه کیه یون خبرنگاراوگاندایی روزنامه تورچ در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با بیان این که ایران یک تنه در مقابل تهاجم رسانه ای غرب ایستاده است گفت: بدون شک کشورهای مسلمان باید به حمایت ایران به پا خیزند زیرا ایران نه تنها از تحریم های آمریکا نترسیده بلکه در مقابل این کشور به خوبی ایستاده است.
وی خاطر نشان کرد: وقتی شما صحبت از اتحاد مسلمانان می کنید برخی فکر می کنند که آن ها حتما به دنبال جنگ هستند در حالی که هدف از اتحاد این افراد نشان دادن چهره واقعی است که کشورهای غربی و آمریکا آن را زشت نشان داده اند.
این خبرگار اوگاندایی خاطر نشان کرد: غرب باید بفهمد که کشورهای اسلامی را نمی تواند با پول و سرمایه بخرد زیرا آن ها توانی بی پایانی به نام اسلام دارند. توانی که امروز بسیاری از مردم غرب هم به آن پی برده و روز به روز بر تعداد کسانی که به دین اسلام می پیوندند بیشتر می شود.
حمزه کیه یون گفت: اتحادیه مطبوعات اگر به درستی هدایت شود حتی می تواند از کشورهای غیر مسلمان که بر ضد آمریکا و افکار زشت رسانه ای آن ها فعالیت می کنند نیز عضو بگیرد زیرا امروز تعداد کسانی که به درستی درک کرده اند که آمریکا و متحدانش فقط دروغ می گویند در دنیا بسیار زیاد شده است.
وی با اشاره به نمایشگاه مطبوعات ایران گفت: از اینکه دیدم مردم چگونه از یک نمایشگاهی که در آن فعالیت های خبری و رسانه ای می شود استقبال کردند بسیار متعجبم زیرا اگر شما به کشورهای اروپایی سری بزنید اینگونه نمایشگاه ها فقط مورد استقبال افراد فعال در آن موضوع قرار می گیرد در حالی که در نمایشگاه ایران افراد عادی و حتی کودکان نیز حضور داشتند.
حمید الدوحیه: عدم حضور برخی کشورها در اتحادیه مطبوعات جهان اسلام این اتحادیه را تضعیف نخواهد کرد
“حمید عبید حمیده الدوحیه” خبرنگار روزنامه الصحیفه عراق، گفت: عراق از زمان سقوط رژیم صدام حسین پیشرفت های بسیاری داشته که یکی از آن ها افزایش تعداد نشریات و آزادی بیان در این کشور است.
وی خاطر نشان کرد: بیداری مردم مسلمان در دنیای امروز که منجر به سقوط ظالمانی همچون صدام و مبارک شده بدون شک مدیون اطلاع رسانی رسانه هایی است که همواره نسبت به حضور کشورهای اشغال گر در منطقه به شکل مستقیم و غیر مستقیم هشدار داده اند.
این خبرنگار عراقی با اشاره به این که رسانه ها و صدا و سیمای ایران در عراق طرفداران و مخاطبان بیشماری دارد ادامه داد: ایران به عنوان برادر و دوست عراق همواره نسبت به مشکل آفرینی های نیروهای آمریکایی و مشکلاتی که آن ها درست می کنند هشدار داده است و این چیزی جز دلسوزی واقعی مسلمان برای برادر مسلمان خود نیست.
حمید عبید اظهار داشت: برخی کشورهای منطقه نیز باید بدانند که حمایت از آمریکا نتیجه ای جز سرونوشت دیکتاتورهای سرنگون شده چند وقت اخیر ندارند پس باید هرچه زودتر به سمت اسلام واقعی بازگشته و برای اتحاد و همدلی تلاش کنند.
وی اظهار داشت: این که برخی کشورها در اتحادیه مطبوعات جهان اسلامی حاضر نشده اند موجب ضعیف شدن این اتحادیه نخواهد شد بلکه تنها آن ها هستند که در آینده منزوی شده و متضرر خواهند شد.
خانم سیدی ابوباکاری: رسانه های ایران باید در آفریقا فعال تر شوند
خانم "سیدی ابوباکاری امگومیا" خبرنگار و تحلیل گر روزنامه "آفریکن" از کشور تانزانیا با بیان این که طرح ایجاد اتحادیه مطبوعات کشورهای اسلامی باید دیر یا زود اجرایی میشد با اشاره به قدرت زیاد رسانه های غربی در انتقال مفاهیم مورد نظر خود در جوامع مسلمان، طرح این اتحادیه را راهی برای قدرتمندتر شدن رسانه های جهان اسلام برای رساندن صدای حقیقی دین مسلمانان به جهان دانست.
وی ادامه داد: بدون شک اگر در میان کشورهای اسلامی و مردم مسلمان آفریقا نیز چنین اتحادیه ای تاسیس می شد هم اکنون شاهد آن بودیم که تبعیضی که میان مردم مسلمان در آفریقا و سایر ادیان وجود دارد ریشه کن می شد.
این خبرنگار تانزانیایی تاکید کرد: مسلمان در هر کجای دنیا که باشد مسلمان است و فرقی نمی کند که آفریقایی ، آسیایی و یا آمریکایی است به همین خاطر باید این اتحادیه شرایطی فراهم کند تا همه مانند برادر و خواهر در کنار یکدیگر از منافع اسلام دفاع کنند.
وی همچنین نمایشگاه مطبوعات تهران را یکی از بهترین نمایشگاه های مطبوعاتی که تا به حال در کشورهای مختلف دیده بود ذکر کرد و افزود: رسانه های فعالی در ایران هستند که برخی از آنها نیز چهره های بین المللی و شناخته شده ای هستند اما بهتر است ایران برای ارتباط بیشتر با مسلمانان آفریقا و برای شناساندن ایران به مسلمانان آفریقا شبکه ای نیز مختص این مردم تاسیس کند.
خانم امگومیا همچنین اشاره کرد در کشورش نمایشگاه مطبوعات برگزار نمی شود اما هر از چند گاهی در یکی از کشورهای آفریقایی نمایشگاهی در مورد رسانه ها برگزار می شود که از همه کشورهای آفریقایی در آن حضور پیدا می کنند.
سیدو زکریا سردبیر ماهنامه لوسیون توفیک از کشور نیجر :حتی کشورهای کوچک نیز در سیاست خارجی ایران جایگاهی ویژه دارند
نیجر کشوری در غرب آفریقا است که در دنیا با معادن غنی از اورانیوم شناخته می شود و بیش از 90 در صد از مردم این کشور مسلمان هستند. آقای سیدو زکریا از روزنامه نگاران برجسته این کشور است که سردبیری هفته نامه لوسیون توفیک را برعهده دارد.
وی که در جمع مهمانان خارجی اتحادیه مطبوعات جهان اسلام حضور اشت در گفت و گویی کوتاه با اتاق خبر بخش بین الملل نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در مورد اوضاع رسانه و مطبوعات در کشورش می گوید : ما مجلات زیادی نداریم و بیشتر نشریاتی هم که بیرون می آیند جنبه اطلاعات عمومی دارند و در حوزه های تخصصی فعالیت نمی کنند اما ماهنامه ما که معنی فارسی اش " علم " است در هر شماره سعی می کند تا به یکی از علوم مثل سیاست، پزشکی ،اقنصاد ، دین و... به صورت تخصصی بپردازد.
زکریا آزادی مطلق در انتشار مطالب را از ویژگی های فضای رسانه ای کشورش ذکر کرد تا جایکه با وجود اکثریت مطلق مسلمان در این کشور، اقلیتهای مذهبی هم به راحتی سخنان و عقایدشان را منتشر می کنند.
سردبیر ماهنامه لوسیون توفیک در ادامه این گفتگو با اذعان به این مطلب که ایجاد اتحادیه ای برای مطبوعات جهان اسلام از آنجایی که باعث یک صدایی رسانه های اسلامی می شود قطعا اقدامی موثر است ،پیشگامی ایران در ایجاد این نهاد را از امتیازات این طرح برشمرد.
وی در پایان ضمن تشکر از جمهوری اسلامی ایران که کشور کوچک و کمتر شناخته شده ای همچون نیجر را به این اتحادیه دعوت کرده و حتی به این گونه کشورها نیز توجه ویژه دارد ،لازمه موفقیت بیشتر این طرح را در ایجاد ارتباط پیوسته و موثر با اعضا در ادامه کار ذکر کرد و نوشتن اساسنامه برای اتحادیه مطبوعات جهان اسلام در نخستین اجلاسیه و نظرخواهی از همه اعضا برای افزایش کارآمدی آن را باعث موفقیت بیشتر دانست.
عبدالجلیل بن علی : رشد مطبوعات ایران کمی و کیفی بوده است
"عبدالجلیل بن علی" سردبیر روزنامه "سینار هاریان" مالزی با اشاره به سابقه طولانی ارتباط خبرنگاران ایران و مالزی با یکدیگر، تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام را راهی به سوی گسترش ارتباط میان روزنامه نگاران مسلمان ذکر کرد و با بیان این نکته که مشابه این گونه اتحادیه های رسانه ای در میان برخی از کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای فرانسه زبان آفریقا و برخی دیگر از نقاط دنیا وجود دارد، جای خالی اتحادیه برای ارتباط روزنامه نگاران مسلمان احساس می شد که این امر نیز به همت ایران در حال پایه ریزی است.
وی که برای اولین بار است از ایران بازدید می کند، نشریات ایرانی را خوب و حرفه ای ارزیابی کرد و افزود: نشریات ایرانی نه تنها از لحاظ کمیت رشد کرده اند بلکه از لحاظ کیفی نیز رشد خوبی داشته اند و این در حالی است که معمولاً وقتی نشریات یک منطقه زیاد می شود روی کیفیت آنها تاثیر منفی برجای می گذارد اما در مورد ایران قضیه به شکل دیگری است.
وی نمایشگاه مطبوعات ایران را مکانی برای ارزیابی سالانه از لحاظ توسعه و شناخت نقاط قوت و ضعف رسانه ها ذکر کرد و با ذکر این نکته که کشورهای بسیار محدودی هستند که در دنیا نمایشگاه مطبوعات را هر ساله برگزار می کنند افزود: ایران یکی از این کشورهاست که توانسته با مدیریت خوب، نمایشگاهی قابل قبول و در سطح استانداردهای بین المللی برگزار کند.
وی ابراز امیدواری کرد به زودی شاهد برگزاری نمایشگاه های مطبوعات در مالزی با حضور نشریات ایرانی در بخش بین الملل باشیم.
عبدالله جبری : ایران به خاطر عقاید ضدآمریکایی اش سختی های زیادی کشیده است
عبدالله جبری سردبیر هفته نامه لبنانی " الثبات " در مورد نقش اتحادیه بین المللی مطالعات جهان اسلام گفت: اقدام اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران در تاسیس اتحادیه بسیار حائزاهمیت است به ویژه اینکه تحولات اخیر کشورهای عربی ثابت کرد که نقش رسانه تا چه حد می تواند مهم باشد.
وی در این مورد افزود: آمریکا و هم پیمانانش رسانه ها را برای تحقق منافعشان تحت تسلط در آورده اند. رسانه های کشور های اسلامی با تشکیل این اتحادیه و همکاری بیشتر می توانند مانع تحقق این اهداف کشورهای غربی شوند.
جبری در ادامه اضافه کرد: اهمیت تاسیس اتحادیه بین المللی مطبوعات جهان اسلام همچنین از این جهت مهم است که این اقدام از سوی کشوری صورت گرفته که همواره حامی مسلمانان جهان بوده است.
روزنامه نگار لبنانی افزود: روزنامه نگاری اسلامی امروز به کسی نیاز دارد که اهداف و برنامه هایش را محقق و هماهنگ کند. هیچ کشوری جز ایران نمی توانست این کار را انجام دهد و روزنامه نگاران مسلمان را در جایی چون اتحادیه بین المللی مطبوعات جهان اسلام دور هم گرد آورد.
سردبیر هفته نامه لبنانی الثبات در رابطه با نقش ایران در شکست نقشه های غرب علیه اسلام و مسلمانان اظهار داشت: از زمان وقوع انقلاب اسلامی ایران تا کنون امام خمینی ( قدس سره ) بر لزوم مقابله با آمریکا و صهیونیسم تاکید داشت. جمهوری اسلامی ایران تا همین زمان نیز بر سر عقیده خود ایستاده و به خاطر این عقیده سختی های زیادی کشیده است.
جبری اضافه کرد: تاسیس اتحادیه بین المللی مطبوعات جهان اسلام از سوی ایران کاری دور از ذهن نبود. امیدواریم براداران ایرانی مان به خوبی این اتحادیه را مدیریت کنیم تا ان شاء لله شاهد نتایج خوبی در آینده باشیم.
وی با اشاره به هجوم رسانه ای غرب علیه اسلام تاکید کرد: هجوم رسانه ای غرب علیه اسلام قوی و برنامه ریزی شده است بنابراین نیازمند همت و تلاش جدی است.
جبری در ادامه در مورد رسانه ها در کشورهای اسلامی گفت: از آنجایی که رسانه های اسلامی در کشورهای اسلامی از حمایت های لازم برخوردار نیستند لازم است بیش از پیش به تقویت نقش این رسانه ها اقدام کنیم.
وی در همین راستا اضافه کرد: برپایی نمایشگاه های رسانه و مطبوعات از سوی کشورهای اسلامی بسیار مهم است زیرا فرصتی فراهم می کند که روزنامه نگاران مسلمان با یکدیگر آشنا و از تجربیات هم به ویژه در مسائل مربوط به مسلمانان استفاده کنند.
روزنامه نگار لبنانی در پایان به جایگاه ایران اشاره کرد و گفت: در طی بازدیدهایی که در ایران داشتیم از وجود فعالیت هایی که دولت جمهوری اسلامی ایران انجام داده است شگفت زده شدیم و دریافتیم که ایران با توجه به توان صنعتی و رسانه ای که دارد به زودی در جایگاه کشورهای جهان اول قرار خواهد گرفت.
عبدالمنان عبدالرحمن : غرب از پیشرفت های ایران واهمه دارد
عبدالمنان عبدالرحمن خبرنگار روزنامه مسلم نیوز از کشور غنا در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: بدون شک این که ایران به عنوان یک قدرت بزرگ در میان کشورهای اسلامی مطرح شده و امروز تمام دنیا این کشور را می شناسند امری اتفاقی نبوده است. هر کس اگر مدتی کوتاه به ایران سفر کند می بیند که ایران با پیشرفت های خود توانسته فشارهای مالی که غرب به این کشور وارد می کند را نادیده بگیرد و پیشرفت های زیادی برای خود به ارمغان بیاورد.
وی خاطر نشان کرد: پیشرفت های علمی ایران باعث شده تا همه کشورها بدانند که ایران به عنوان یک کشور اسلامی نیازی به کشورهای غرب ندارد و می تواند بر توان خود اتکاء کند . این موضوع باید سرلوحه کار سایر کشورهای اسلامی قرار گیرد.
این خبرنگار غنایی اظهار داشت: به خوبی می توان فهمید که چرا کشورهای غربی و آمریکا سعی دارند تا ایران پیشرفت نکند و از آن چهره بدی ساخته اند. آن ها به خوبی می دانستند که اگر ایران روز به روز پیشرفته تر شود رهبری جهان اسلام را به دست خواهد گرفت و یکی از قدرت های برتر خواهد شد. آن ها می دانستند با به قدرت رسیدن ایران دیگر مانند گذشته امکان دروغ پراکنی و سودجویی نخواهند داشت.
عبدالمنان عبدالرحمان گفت: رسانه های ایران نیز باید از رهبران خود الگو بگیرند و همانطور که دولت ایران در مقابل غرب ایستاده در مقابل دروغ پراکنی های آن ها قرار گرفته و اجازه اتهام زنی به آن ها را ندهند.
وی تاکید کرد: بدون شک آرامشی که در میان مردم ایران وجود دارد در بسیاری از کشورهای دنیا تنها یک آرزو است و مردم ایران باید قدر این موفقیت ها را بدانند.
غسان عبدالله :شبکه های اجتماعی اسلامی نیز باید در کنار مطبوعات شکل بگیرند
غسان عبدالله سردبیر مجله "الوحده الاسلامیه" ، به تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: این اتحادیه در بازگرداندن اسلام به صحنه در برابر هجوم رسانه ای در جهان بر ضد اسلام نقش بزرگی ایفا می کند.
عبد الله در ادامه افزود: اکنون دو محور اساسی بر رسانه های جهان سیطره دارند: نخست آمریکا و اسراییل و دیگری محور اروپا. این دو محور هجوم رسانه ای وسیعی را برای تخریب چهره اسلام و نقش جمهوری اسلامی ایران در ترویج وحدت به اسلام و بیداری اسلامی آغاز کردهاند.
وی افزود: از همین رو شایسته بود وسیله ای برای رساندن نشریات اسلامی ما به جهان اسلام ساخته شود؛ نشریاتی که در پی بازگرداندن چهره اسلام به اصل حقیقی خویش اند اما به دلیل منع ورودشان در برخی فرودگاه ها و مرزها از صحنه کنار می رفتند.
سردبیر "الوحده الاسلامیه" تأکید کرد: این اتحادیه با اعمال اصول و بندهایی که طی همایش آن به تصویب رسید، می تواند نقش مهمی در رساندن اغلب اطلاعات رسانه ای اسلامی و نشریه ها به بیشترین مخاطبان ممکن در کشورهای اسلامی داشته باشد تا از این طریق بتوانیم دیدگاه های این مخاطبان را در رابطه با دسیسه های استکبار و آن چه در جهان روی می دهد و به ویژه در رابطه با مسئله تروریسم تغییر دهیم.
روزنامه نگار لبنانی در ادامه افزود: ما امیدواریم که پس از این اتحادیه یک پایگاه اینترنتی نیز راه اندازی شود و این پایگاه یک شبکه ارتباط اجتماعی نیز داشته باشد تا بتواند با شبکه های ارتباط اجتماعی دیگر همچون twiterو Facebook رقابت کند.
عبدالله در ادامه گفتگو با اشاره به نقش ایران در مقابله با هجوم غرب بر علیه اسلام اظهار داشت: به نظر من این عبارت از یک نقش نیست بلکه باید اذعان داشت که ایران طلایه دار و پایه و اساس مبارزه در همه جنگ هایی است که بر علیه اسلام و ایران صورت می گیرد چرا که ایران خواستار بازگرداندن اسلام ناب محمدی و اسلام متمدن و دانش مدار و روشنگر به جهان است و این چیزی است که طی بازدیدهای اخیرمان از مراکز علمی و نهادهای پژوهشی در ایران مشاهده کردیم.
این روزنامه نگار لبنانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران حکومتی است قدرتمند که از دروازه اسلام پا به عرصه جهانی گذاشت تا اسلام را به اصالت انسانی خود بازگرداند.
حسن ناندوا : از حالا باید برای اتحاد بیشتر مطبوعات جهان اسلام برنامه ریزی کرد
“حسن ناندوا” رئیس هئیت تحریریه روزنامه “نیودان” کنیا درگفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها اتحاد مسلمانان جهان را یکی از ضروری ترین برنامه های آینده برای اتحادیه مطبوعات جهان اسلام خواند و افزود: این اتحادیه به خواست خود مسلمانان و با توجه به نیاز آن ها ایجاد شده پس باید برای آن برنامه ریزی کرد.
وی اظهار داشت: این اتحادیه دیگر تنها یک نام نیست، هم اکنون غرب متوجه تاسیس آن شده و بدون شک در حال برنامه ریزی برای ایجاد تفرقه بیشتر میان مسلمانان و اعضای این اتحادیه است به خاطر همین باید به گونه ای برنامه ریزی شود که مشکلات و نواقص احتمالی در هدف اصلی آن ایجاد مشکل نکند.
این خبرنگار کنیایی اظهار داشت: در سال های گذشته غرب با تفرقه افکنی میان مسلمانان همواره سعی کرده تا به منافع خود برسد بدون شک این موضوع در آینده نیز ادامه خواهد داشت به همین خاطر باید با اتحاد از حالا برنامه ریزی کرد.
ناندوا با بیان این که ایران می تواند با امکانات رسانه ای خود جهان اسلام را به سمت و سوی اهداف واقعی هدایت کند افزود: امکانات رسانه ای ایران مانند شبکه پرس تی وی کاملا با شبکه های خبری بزرگ دنیا برابری می کند و این موضوع فرصت مناسبی است تا جهان اسلام علیه حمله های رسانه ای غرب پاسخ مناسب دهد.
وی گفت: روزنامه “نیودان” همواره به مسئله فلسطین و ظلمی که به مردم محروم آن می شود پرداخته تا حداقل بتواند قدمی کوچک برای نشان دادن ظلم و جنایت اسرائیل بردارد.
عبدالرحمان احمد : ایران به هر هدفی که خواسته، رسیده است
عبدالرحمان احمد، سردبیر خبرگزاری ملی مالزی و نشریه برناما ضمن قدردانی از تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام ابراز داشت: ایران می تواند نقش بسیار مهمی در بیان واقعیت های دنیا داشته باشد. در عین حال ما باید در این اتحادیه چشم انداز ها و اهدافمان را مشخص کرده و برای رسیدن به آن ها تلاش کنیم.
این خبرنگار مالزیایی تاکید کرد: در قدم اول یکی از مزایای این اتحادیه می تواند تشکیل یک شبکه سالم بین رسانه های مسلمان باشد، به گونه ای که هر عضو اتحادیه اخبار را در کشورش پوشش داده و بدین ترتیب کیفیت و کمیت اخبار را افزایش دهیم.
وی در ادامه از توانایی های ایران صحبت کرد و افزود: ایران این ظرفیت را دارد که پیشرو جهان اسلام باشد، چرا که از معدود کشورهایی است که به غرب تکیه نداشته و کاملا مستقل است.
عبدالرحمان ادامه داد: مهم تنها این است که ایران چه می خواهد؛ این کشور ثابت کرده هرگاه هدفی را تعیین کرده به آن دست یافته است.
این خبرنگار گفت: ایران و کشورهای اسلامی برای متحد کردن جهان اسلام، باید روابط شان را با هم نزدیک تر کنند تا مانع به ثمر رسیدن اهداف خودخواهانه غرب شوند.
وی همچنین افزود: ما برای غلبه بر تبلیغات رسانه ای منفی غرب علیه اسلام نیاز به اتحاد رسانه ای داریم. در این راستا پیشنهاد می دهم ایران این اتحادیه را به یک شبکه خبری تبدیل کند تا رسانه های مسلمان بتوانند مستقیما با هم در ارتباط بوده و همه با هم کار خبرگزاری را انجام دهند.
وی در انتها با اشاره به بیداری مسلمانان جهان و وقوع انقلاب های جدید توسط مسلمین گفت: انقلاب های اسلامی بسیار مثبت هستند اما زمانی که در یک کشور انقلابی صورت می گیرد مهم این است که چه کسی رهبری و انقلاب را در دست می گیرد. رهبران جدید به جای غرب باید در درون کشورشان به دنبال دوست بگردند. اگر این انقلاب ها دست غرب بیافتد مجددا این بیداری اسلامی تضعیف می شود. بنابراین مسلمانان باید انقلاب شان را ادامه داده و از آن پاسداری کنند.
محمد ارشد : ایران نیاز به رسانه های قدرتمند را در بهترین زمان ممکن درک کرده است
محمد ارشد خبرنگار رسانه سهارا هند در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: امروز دنیای غرب از رسانه تنها بعد اطلاع رسانی آن را نمی خواهد بلکه رسانه ها را وسیله ای قرار داده است به عنوان ابزار زور و فشار به کشورهای پائین تر از خودش.
وی اظهار داشت: هیچ گاه دیده نشده است دو فردی که توان یکسان دارند بتوانند به یکدیگر زور بگویند. این که غرب به کشورهای کوچکتر زور می گوید به دلیل این است که این کشورها در جهت توسعه خود تلاش نمی کنند. اگر مسلمانان دنیا با یکدیگر متحد شوند و قدرت اقتصادی و مالی مانند کشورهای غربی ایجاد کنند هیچگاه غرب و آمریکا نمی توانند به آن ها زور بگویند.
محمد ارشد خاطر نشان کرد: توسعه رسانه ای کشورهای اسلامی در نهایت توسعه اقتصادی و اجتماعی آن ها را نیز در بر خواهد داشت زیرا مردم جهان به درستی شرایط آن ها را درک کرده و مانع از فشارهای غرب به این کشورها می شوند.
این خبرنگار هندی تاکید کرد: ایران به درستی این موضوع را درک کرده و به دنبال توسعه رسانه ای کشور خود است. به طوری که امروز شاهد شبکه ای قوی به نام پرس تی وی و العالم و خبرگزاری مانند ایرنا هستیم.
وی تاکید کرد: بدون شک در سال های آینده شاهد آن خواهیم بود که ایران در دنیا یکی از کشورهایی خواهد بود که حرف های اول را خواهد زد زیرا رسانه های این کشور روز به روز در حال رشد و توسعه هستند.
محمد الماحی : ایران با تاسیس اتحادیه نشان داد به خوبی از برنامه های ضداسلام غرب آگاه است
برگزاری اتحادیه مطبوعات جهان اسلام برای همه مسلمانان بسیار حایز اهمیت است زیرا وجود یک اتحادیه قدرتمند باعث می شود بتوانیم برنامه ها و راهکارهایی در جهت مقابله با هجوم غرب در برابر ملت های مسلمان و همه ملت های مستضعف جهان ترسیم کنیم.
محمد الماحی روزنامه نگار سودانی در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با بیان این اظهارات بر نقش مهم اتحادیه مطبوعات جهان اسلام تأکید کرد و افزود: این اتحادیه می تواند با استمرار ارتباط و تعامل میان اعضای خود از کشورهای مختلف و تحلیل اخبار غرب و پاسخ سریع به آن ها وارد میدان رقابت رسانه در جهان شده و در برابر هجوم رسانه ای بر ضد اسلام بایستند و این نیازمند هم افزایی و همکاری میان اعضای این اتحادیه است.
این روزنامه نگار سودانی با اشاره به نقش ایران در مقابله با هجوم بر علیه اسلام اضافه کرد: اقدام ایران در تأسیس این اتحادیه بهترین نشانه آگاهی رهبری ایران از حوادثی است که در نهادهای غربی روی می دهد و امیدواریم که این آگاهی به تمام کشورهای اسلامی برسد.
ماحی همچنین به سیطره غرب بر رسانه در جهان پرداخت و تصریح کرد: انحصار رسانه ای از سوی غرب در پی عوامل بسیاری پدید آمده که مهم ترین آن ها ضعف قدرت رسانه ای در کشورهای اسلامی و اهتمام برخی کشورهای قدرتمند مسلمان به مسائلی است که ارتباطی به امت اسلامی ندارند.
ماحی در پایان به اهمیت برپایی نمایشگاه های مطبوعات اشاره و اظهار کرد: برگزاری چنین نمایشگاه هایی در تشویق روزنامه نگاران مسلمان برای ادامه دفاع از هویت اسلامی شان بسیار مهم است.
محمد دفع الله : جهان اسلام برای مقابله با دشمنان نیازمند رهبری ایران است
محمد دفع الله روزنامه نگار قطری الشرق در مصاحبه با اتاق خبر نمایشگاه بین المللی مطبوعات ضمن اشاره به تحریمات علیه ایران ابراز داشت: هرچند امریکا ایران را تحریم کرده است ولی نتوانسته تاثیری روی این کشور بگذارد و این یک درس خوبی برای امریکاست که دیگر کشور ها را تحریم نکند. البته توانایی ایران در مقابله با تحریم ها نسبت به کشورهایی مانند سودان بسیار بیشتر بوده و الگوی مناسبی در این راستاست.
وی در ادامه از علاقه ایرانیان به مطالعه سخن گفت که در این نمایشگاه شاهد آن بوده و ضمن اشاره به اتحاد رسانه های غربی گفت: اتحادیه مطبوعات جهان اسلام در بهترین زمان تاسیس شده چراکه امروزه تمامی رسانه های غربی با هم در برابر اسلام متحد شده اند و فضای رسانه های جهان را اشغال کرده اند و تنها راه مقابله با آن ها اتحاد مطبوعات اسلامی است.
این روزنامه نگار قطری در ادامه به اتحاد مسلمین و کشور های مسلمان اشاره کرد و گفت: همه ما مسلمانان جهان به یک رهبری نیاز داریم. ما شاهد این هستیم که برای مثال کشور های اروپایی توسط اتحادیه اروپا رهبری می شوند. در چنین شرایطی ما نیز برای مقابله با دشمنانمان نیاز به اتحاد داریم و این یک فرصت مناسب برای ایران است که رهبری جهان اسلام را در دست بگیرد.
وی همچنین افزود: ما مسلمانان نباید در مورد اختلافات مذهبی مان بحث کنیم، همانطور که مسیحیان با وجود فرقه های بسیار زیادشان با هم متحد هستند و ایران می تواند رهبر ایده عالی در این راستا باشد.
محمد دفع الله در ادامه به نقش و وظیفه رسانه های مسلمان اشاره کرد و افزود: ما به عنوان رسانه های اسلامی باید چهره مثبت و واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم. اسلام دینی برای همه مردم دنیاست و مسئولیت ترویج آن با ما رسانه های اسلامی است که اتحادیه مطبوعات جهان اسلام می تواند در این زمینه به ما کمک کند.
وی همچنین به بیداری مسلمان اشاره کرده و گفت: همه مسلمانان یک دشمن واحد دارند که آن صهیونیست است. صهیونیست ها با اعمال قدرت و فشاری روی امریکا و اروپا حتی توانسته اند سیاست های آن ها را ضد اسلامی کنند ولی با بیداری مسلمانان و وقوع انقلاب های مسلمانان در کشور هایی مثل مصر و تونس، اسرائیل دوستان اش را از دست داده است.
او در انتها گفت: ما بدون بیداری اسلامی نمی توانیم بر اسرائیل غلبه کنیم. این بیداری اسلامی بسیاری از مردم را آزاد کرده است و مهمترین نتیجه اش این است که حکومت ها را از غرب گرفته و به مردم بازگردانده است.
محمد صالح : موقعیت کنونی خبرنگاران عراقی با زمان رژیم صدام قابل مقایسه نیست
روزنامه نگار عراقی و سردبیر مجله "البصیره" که ویژه زن مسلمان است به اهمیت تأسیس اتحادیه مطبوعات جهان اسلام اشاره و اظهار کرد: این اقدام و گام بلندی که ایران برداشته در حفظ هویت اسلامی و مقابله با هجوم رسانه ای غرب بر ضد اسلام بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
صالح در ادامه افزود: این اتحادیه با نشر افکار اسلامی و مقابله با هجوم غرب به اسلام می تواند پاسخی باشد در برابر اقداماتی که دشمنان اسلام برای به حاشیه راندن مسلمانان انجام می دهند.
سردبیر مجله "البصیره" با تاکید بر نقش این اتحادیه اضافه کرد: از آنجا که اتحادیه مطبوعات جهان اسلام همه روزنامه نگاران مسلمان را از تمام کشورهای اسلامی در برمی گیرد، می تواند از آنان پشتیبانی کرده تا توان پوشش دهی همه حوادثی را که به اسلام و دفاع از ان اختصاص دارد، به دست آورند.
صالح همچنین با اشاره به نقش ایران در مقابله با هجوم غرب بر ضد اسلام اظهار داشت: همان طور که می دانیم ایران کشوری است قدرتمند که همواره با هر هجوم خارجی که با هدف آسیب رساندن به اسلام و منافع مسلمانان صورت گرفته به مقابله برخاسته است و همان طور که می بینیم یکی از گام هایی که ایران در این زمینه برداشته تأسیس این اتحادیه است.
این روزنامه نگار عراقی همچنین به وضعیت مطبوعات در دوره صدام در مقایسه با وضعیت کنونی اشاره و اظهار کرد: مطبوعات و رسانهها به طور کلی در دوره صدام همیشه از خفقان و سانسور رنج می بردند اما اکنون از آزادی کامل برخوردارند.
صالح در پایان گفتگو به وجود نمایشگاه های مطبوعات و مطبوعات اسلامی در عراق پرداخت و تصریح کرد: سالانه در عراق نمایشگاه هایی ویژه مطبوعات در نجف و بغداد و اربیل برپا می شوند که از آن جمله نمایشگاه بین المللی مطبوعات است که هر سال به مناسبت عید سعید غدیر به طور گسترده در نجف برگزار می شود.
محمد نصیر : تعامل با رسانه های ایران، راهی به سوی حرفه ای شدن
"محمد نصیر" روزنامه نگار و معاون سردبیر روزنامه اندونزیایی "کومپاس" با اشاره به تشکیل اولین اتحادیه مطبوعات جهان اسلام در ایران، اتحاد روزنامه نگاران مسلمان را امری ضروری دانست که در دنیایی با رقابت فشرده رسانه ها، امری ضروری است.
وی با بیان اینکه شیعیان اندونزی مطبوعات و رسانه های خاص خود را دارند که باید در تعامل با رسانه های ایران قدرت و ضریب نفوذ خود را بالا ببرند افزود: من در بازدید از روزنامه اطلاعات، پرس تی وی و خبرگزاری ایرنا از نزدیک با توسعه تکنولوژیک رسانه های ایران آشنا شدم و باور کردم که ایران کشوری است که توان مدیریت رسانه های جهان اسلام را دارد.
این روزنامه نگار اندونزیایی از علاقه مسلمان اندونزیایی به رسانه ها و کانال های خبری ایران مانند پرس تی و العالم خبر داد و با بیان اینکه ایران در برگزاری نمایشگاه مطبوعات و اتحادیه مطبوعات جهان اسلام کار بزرگی در ارتقای سطح رسانه ای مطبوعات کشورهای اسلامی انجام داده است افزود: ما در اندونزی و با وجود این که جمعیت زیاد و رسانه های متعددی داریم هنوز متاسفانه نمایشگاه مطبوعات در کشورمان برگزار نکرده ایم و به عقیده من جمع آوری این همه روزنامه نگار مسلمان در زیر یک سقف توسط ایران، کاری ست که شایسته قدردانی و سپاس است.
وی ادامه داد: برپایی چنین نمایشگاه هایی می تواند کلاس درس مناسبی برای خبرنگاران باشد زیرا خبرنگار با تعامل رودرو با همکاران خود چیزهای بسیاری یاد می گیرد و می تواند تجربیات خود را به آن ها منتقل کند.
این روزنامه نگار اندونزیایی اظهار داشت: اگرچه بخش فارسی نمایشگاه با استقبال خوبی روبرو شده بود و علیرغم آنکه فضای بسیار بزرگ و غرفه های بسیار زیبایی در اختیار بخش خارجی ها قرار گرفته بود اما قرار گرفتن آن ها در محلی دور از مکان اصلی کمی باعث خلوت ماندن این غرفه ها شد.
سید حبیب سادات :با اتحاد مسلمانان هیچ کشور اسلامی نیاز به کشور غربی ها نخواهد داشت
"سید حبیب سادات" از روزنامه انصاف افغانستان در گفتگو با اتاق خبر بخش بین الملل هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها گفت: ایران همواره یکی از حامیان صلح و دوستی در کشور افغانستان بوده است و کمک های مادی و معنوی فراوانی به کشور ما داشته است.
وی ادامه داد: اگر کشورهای هم زبان و اسلامی بتوانند به شکل یکپارچه با یکدیگر همکاری کنند دیگر نیاز به حضور هیچ بیگانه ای در منطقه نیست و خود آن ها به خوبی می توانند مشکلاتشان را حل کنند.
این روزنامه نگار افغانی اظهار داشت: اتحادیه مطبوعات جهان اسلام می تواند جایگاهی باشد برای آنچه که سال هاست برای روزنامه نگاران دست نیافتنی بوده و آن هم استقلال و رساندن صدایشان به گوش ملت های جهان است.
حبیب سادات خاطر نشان کرد: تاسیس شبکه اسلامی نیز راه دیگری است تا واقعیت ها به دنیا نشان داده شود. برای مثال همواره چهره ای که از افغانستان نشان داده می شود جنگ و ترور است در حالی که افغانستان در طول سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد زیادی روزنامه و نشریه تخصصی در افغانستان به چاپ می رسد که غیرقابل مقایسه با زمان حکومت طالبان است و ما امیدواریم در آینده ای نزدیک نمایشگاهی مانند ایران در کشور افغانستان داشته باشیم.
ندیاگا کان : آینده اتحادیه مطبوعات جهان اسلام نیازمند حمایت سران کشورهای اسلامی است
"ندیاگا کان" سردبیر روزنامه "پوپولر" کشور سنگال گفت: اتحادیه مطبوعات جهان اسلام پیش بینی درستی بود که در زمان مناسب از سوی ایران انجام شد اما آنچه که در مورد این اتحادیه مهم است آینده آن خواهد بود.
وی اظهار داشت: آینده اتحادیه اگر درست و به موقع برنامه ریزی شود می تواند راه درست و مناسب را به مطبوعات و در نهایت کشورهای اسلامی نشان دهد زیرا در دنیای امروز رسانه ها نشان دهنده راه آینده هستند.
ندیگا کان خاطر نشان کرد: متاسفانه هر از گاهی اتحادیه های این چنینی در برخی کشورها راه اندازی می شود اما به دلیل عدم حمایت مالی مناسب فقط نامی از آن ها باقی می ماند. برای اینکه از چنین سرنوشتی برای اتحادیه مطبوعات جهان اسلام جلوگیری کنیم باید مسئولان کشورهای اسلامی توجه بیشتری به این اتحادیه نشان دهند.
این خبرنگار سنگالی ادامه داد: این که رئیس جمهور ایران به عنوان یک فرد شناخته شده در دنیا این اتحادیه را افتتاح می کند امیدواری زیادی برای اعضا ایجاد می کند اما امیدواریم حمایت قاطع امروز در آینده نیز ادامه داشته باشد.
ناسیحین ماشا :رسانه های جهان اسلام نباید نظاره گر تخریب چهره اسلام توسط غربی ها باشند
"ناسیحین ماشا" سردبیر روزنامه ریپابلیکای اندونزی با اشاره به اولین حضور خود در ایران به دلیل شرکت در اولین اتحادیه مطبوعات جهان اسلام ها با بیان اینکه قبل از سفر به ایران تصویر روشنی از رسانه های ایرانی نداشته است افزود: بعد از سفر به ایران با پیشرفت های مطبوعات و کانال های خبری ایران از نزدیک آشنا شدم و همت مسئولین ایرانی در برگزاری این اتحادیه را تحسین می کنم.
سردبیر این روزنامه، نیاز روز دنیای اسلام را ایجاد اتحادیه های رسانه ای ذکر کرد و عنوان کرد: رسانه نقش بسیار پرقدرتی در دنیا ایفا می کند از این رو و در زمانی که اسلام هراسی در رسانه های غربی تکرار می شود، نمی توان تنها نظاره گر اقدامات رسانه های غربی برای تخریب چهره اسلام بود.
وی خط مشی روزنامه اش را انتشار عقاید اسلامی و دفاع از مبانی اسلام است عنوان کرد که به عنوان یک روزنامه نگار از منابع فارسی و انگلیسی زبان رسانه های ایرانی مانند پرس تی وی، ایرنا و ایسنا در روزنامه اش استفاده می کند و کیفیت رسانه ای این منابع خبری را با مشهورترین خبرگزاری های بین المللی قابل مقایسه دانست.
این روزنامه نگار اندونزیایی با تاکید بر این که نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه مطبوعات ایران باید در سطح رسانه های اسلامی برگزار شود خاطر نشان کرد: اگر نمایشگاهی سالانه برای رسانه های اسلامی برگزار شود همه می توانند در تعامل با یکدیگر از افکار واقعی یکدیگر مطلع شده و تجربیات خود را در تعامل با جای جای دنیا به یکدیگر انتقال دهند.
وی گفت: متاسفانه غرب فکر می کند روزنامه نگاری واقعی یعنی آن چیزی که آن ها به دنیا تحمیل می کند در حالی که آن ها تبلیغ برای سود بیشتر را با روزنامه نگاری اشتباه گرفته اند. مسلمانان در حال حاضر وسیله ای هستند برای سود جویی بیشتر غرب و باید جلوی این رویه گرفته شود.
"محمد حفظ الله عایش" رئیس هئیت تحریریه روزنامه الاولی چاپ یمن ، با اشاره به پیشرفت های ایران در زمینه چاپ و انتشار روزنامه و مجلات و ابتکار ایران در برگزاری اولین اتحادیه مطبوعات کشورهای اسلامی با بیان این نکته که روزنامه نگاران مسلمان جهان از سالها پیش منتظر ایجاد اتحادیه برای هم اندیشی و همفکری برای تبادل اطلاعات و هر چه حرفه ای تر کردن رسالت خود در حوزه رسانه بودند، گفت: بسیار خوشحالم که شاهد تشکیل این اتحادیه هستم زیرا با وجود این اتحادیه هر فعال رسانه ای مسلمانی می تواند با عضویت و همکاری با این اتحادیه بر غنای کار حرفه ای خود بیفزاید.
وی با اشاره به تحرکات کشورهای غربی در یمن برای دامن زدن به کینه های فرقه ای و مذهبی میان شیعه و سنی و تبلیغات منفی آنها برای در دست گرفتن حکومت آینده کشور بحران زده یمن، خواستار آن شد که این گونه اتحادیه ها با ایجاد اتاق های فکر به صورت هماهنگ اهداف رسانه ای خود را پیگیری کنند.
وی که از روزنامه نگاران باسابقه و مشهور یمنی است شبکه پرس تی وی را نمونه شبکه ای کاملا حرفه ای و قدرتمند در جهان اسلام معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد روزی همه کشورهای مسلمان دارای تجهیزات و تیم رسانه ای کانال ماهواره ای پرس تی وی و روزنامه اطلاعات و ایران باشند.
عایش که از شهر قم و از مرکز کامپیوتری نور و کتابخانه آیت الله مرعشی بازدید کرده بود، شهر قم را نمونه ای از شهر مذهبی اسلامی و رو به پیشرفت ذکر کرد که قابلیت تبدیل شدن به مرکز رسانه ای دنیا را دارد.
وی همچنین خواستار توجه بیشتر رسانه های دنیای اسلام به مشکلات اقلیت شیعه در یمن شد و خاطر نشان کرد: من تمام تلاش رسانه ای خود را در روزنامه الاولی یمن انجام داده ام تا مشکلات نشات گرفته از کینه توزی های فرقه ای در یمن کاهش یابد.
این روزنامه نگار یمنی اظهار داشت: تشکیل اتحادیه مطبوعات جهان اسلام حرکت مهمی در راستای خنثی کردن تبلیغات غرب علیه ارزشهای دنیای اسلام است.